Pulserende stemning og vår egen supporterklubb

"Den blå horde" gjorde sin debut i sesongens første hjemmekamp for damelaget, og satte stemningen i Bodø Spektrum søndagsettermiddag

Søndagsettermiddag møtte damelaget Follo HK i Bodø Spektrum. Til pause gikk jentene i garderoben, og Follo HK ledet 10-11. Etter en nervepirrende andre omgang, gikk Follo HK av med serien. Stillingen ble 24-25, og damelaget gikk på sesongens første tap.

- Vi er varierende, og treffer ikke på tingene vi har hatt fokus på i forkant av oppgjøret, forteller hovedtrener Lovis Tönnies.

Et knepent tap, og skuffende Junkeren-jenter gikk av banen. Lagets kaptein, Guri Fjellstad Nikolaisen, kan forteller at laget ikke klarte å prestere slik de ønsker.

 Follo HK stiller med et godt lag, hvor vi definitivt må ned med antall tekniske feil. Vi må sette ballen i mål, forklarer Guri, som er skuffet over dagens prestasjon. 

Lovis deler kapteinens tanker, som peker på at laget blir for utålmodige fremover.

- Vi klarer ikke å skape de situasjonene som gagner oss. Dette kombinert med en del tekniske feil og skuddbom, gjør at kampen ikke bikker i vår favør, forklarer Lovis.

Til tross for sesongens første tap, var det ingen som kunne klage på stemningen i Bodø Spektrum under søndagens oppgjør. De av dere som så damelaget i aksjon søndagsettermiddag, ble også vitne til å se debuten av klubbens egen supporterklubb! Vi viste stolt frem «den blå horde».

- Det var fantastisk moro at så mange tilskuere tok turen, og bidro til å lage en fantastisk ramme rundt kampen. Støtten deres var uvurderlig, avslutter Lovis, som selvsagt håper på samme støtte til neste hjemmekamp.

IK Junkeren refereres ofte til som bydelsklubben i Rønvika, men vi er så mye mer enn det. Vi er en fremtidsrettet klubb som er opptatt av utvikling og fellesskap. Vi har pålitelige og villige samarbeidspartnere som støtter og tror på oss, og etableringen av «den blå horde» ble intet unntak. 

I samarbeid med Løvold Solution, Coop Nordland, PowerOffice, Polar Kraft og Retura Iris, har vi sammen skapt noe som trolig er Norges første supporterklubb for damehåndball i divisjon- og seriespill. 

Det hele startet da klubben sendte ut forespørsler i forbindelse med «klappere» til bruk ved kamparrangement for damelaget. Det tok ikke lang tid før Løvold Solution utfordret oss til å tenke annerledes og med miljø fokus. 

Klapperne som produkt er til for å skape «liv og røre» i hallen, og de finner man i enhver håndballhall i det ganske land. Samtidig representerer klapperne et produkt som tilhører det mye omtalte «bruk-og-kast samfunnet». Vi ønsket bytte ut klapperne med noe annet som kunne skape stemning i hallen, og samtidig få inn kjærkomne midler til klubben. Vi som klubb tok dermed utfordringen, og sammen med Løvold Solution kom ideen om dugnadsbasert supporterklubb. 

I lys av FNs bærekraftsmål ønsker vi som klubb å bidra der vi kan. Vi går nå sammen med våre partnere våre for å redusere avfall ved kamparrangement, hvor resultatet er at klapperne blir tatt av banen – og inn kommer den blå horde. 

IK Junkeren, bydelsklubbens fra Rønvika, i samarbeid med Løvold Solution, Coop Nordland, PowerOffice, Polar Kraft og Retura Iris, baner nå vei for nye måter å tenke på! Dette er noe vi håper andre klubber også kan la seg inspirere av, og vi ønsker alle velkommen til å ta del i felleskapet. 

Allerede lørdag 30. oktober venter ny kamp i Bodø Spektrum, hvor damelaget møter Harstad. Vi oppfordrer Bodø-folket til å stille på nok en håndballfest, hvor både jentene og "den blå horde" vil være i fyr å flamme!