Damelaget er overlegen i sesongåpningen

Klikk deg inn i artikkelen for å lese om kampene, og kommentarer fra spillerne

 

Damelaget viser seg frem i serieåpningen, og tar med seg 4 av 4 mulige poeng hjem til nord. Det er ingen tvil, våre damer viser seg fra egen klasse. Jentene viser seg til å være uslåelig gjennom sesongens to første kamper.

Det å spille tellende kamper er først og fremst veldig deilig for jentene, og minst like deilig for oss i trenerteamet, forteller hovedtrener Lovis Tönnies. 

- Det har vært et savn. Energinivået og stemningen gjennom helgen vitnet om at disse kampene var etterlengtet, forklarer Lovis.

Stemningen og engerinivået skulle vise å lønne seg, og spillergruppen bekrefter at dette var etterlengtet.

- Vi er sykt fornøyde med at sesongen endelig er i gang! All innsatsen vi legger ned gjennom pandemien, får vi endelig betalt for, forteller Guro Aanes Johansen.

Sesongen kastes i gang, og Junkeren møter Sarpsborg lørdags formiddag. Lagene går til pause, og jentene har en komfortabel 5-måls ledelse. Kampen blåses av, og jentene går av banen med en velfortjent seier. Stillingen ble 27-31. 

Elise Kelley kan fortelle at alle var veldig spente inn mot denne helgen. Flere av oss har ikke hatt mange økter sammen, hvor vi fortsatt lærer hverandre å kjenne. Vi klinte til fra start mot Sarpsborg, og satte standarden for resten av helgen, forteller Elise.

Søndags ettermiddag møtte jentene Rælingen, som skulle bli nok en overkjøring. Lagene trekker inn i garderoben til pause, med stillingen 15-10 i vår favør. Jentene viser ingen nåde, og vinner andre seriekamp med stillingen 31-19. 

Poengene kom ikke gratis, og Guro kan fortelle at de tidlig vinner de mentale kampene.

- Vi lager tidenes liv, både på banen og fra benken! Vi fikk tilogmed skryt av tilskuerne, som kommenterte vår fine lagmoral. De kunne se at vi hadde det gøy, forteller Guro. 

Guro trekker frem lagets kaptein, Guri Fjellstad Nikolaisen, som står frem og tar styringen. Guri leker med motstanderne, og vi vet hvor mye jobb som ligger bak formen hennes. Guro vil også skryte av Elise Kelley og Trude Håkonsen, som står som to bauta i lagets midtforsvar. 

Trenerteamet oppsummerer med at de er godt fornøyde. De de tingene som laget har jobbet med vises også i kamp, og resulterer i fire poeng.

- Begge kampene setter jentene på prøve, og vi viser god progresjon gjennom helgen. Samtidig ga denne helgen et godt svar på hva vi må bruke den neste treningsperioden på, for å presetere enda bedre til de kampene mot BSK og NIT-HAK, forteller Lovis.

Jentene er klare, og har allerede rettet fokuset mot neste kamp.

- Nå har vi tre uker på å jobbe med småfeil, og tar med oss gode prestasjoner inn mot de neste matchene, forklarer Elise som håper på et fullsatt Bodø Spektrum denne sesongen!