PowerOffice Cup og flere arrangementer flyttes/avlyses

Som en følge av rådene og retningslinjer fra norske helsemyndigheter vil flere av Junkeren sine arrangementer bli berørt.

PowerOffice Cup 2020
Det er med tungt hjerte vi dessverre må utsette PowerOffice Cup som opprinnelig skulle avvikles helgen 27-29. mars. Vi har gledet oss veldig mye til denne helgen, men har full forståelse for at turneringen ikke kan arrangeres så lenge situasjonen er som den er med hensyn til fare for spredning av virus. Vi forholder oss helt og holdent til anbefalinger som til enhver tid gis fra myndighetene.

Det lå lenge an til folkefest i Nordlandshallen med 190 påmeldte lag i alderen 6-13 år. Nå jobber vi for å få tillatelse til å flytte turneringen til et senere tidspunkt i 2020 som er gjennomførbart. Vi har påbegynt dialog med NFF Nordland for å finne en alternativ helg for turneringen, og håper vi snart kan presentere en løsning.

Vi ber alle påmeldte lag om tålmodighet. Vi kommer ut med felles informasjon til alle lag med hensyn til eventuell ny dato for turneringen og refundering av påmeldingsavgift for de som ikke har mulighet å delta på eventuell ny arrangementsdato.

Bring- og Lerøyserien
Både Bring- og Lerøyserien er vedtatt avlyst for resten av sesongen. NHF har videre bestemt at barnehåndballturneringskonseptet Intersport 4-erhåndball - også kalt Loppetassen Stjernerunde, minirunde, Intersport Isbjørnserie, Intersport lørdagsturneringer/søndagsturneringer og Miniturneringer - innstilles resten av sesongen 2019/2020.

Aldersbestemt seriehelg håndball
Helgene 21-22. og 28-29. mars skulle Junkeren arrangert mange kamper i Stordalshallen. Begge helgene er nå avlyst inntil videre. Man vil se på muligheten for å avvikle kampene på et senere tidspunkt når situasjonen er under kontroll.

Oppdatert info fra NHF: Norges Håndballforbund har i lys av signalene fra FHI vedtatt at all regional kampaktivitet avlyses fra og med torsdag 12. mars. Dette dreier seg kort oppsummert om alle serier og kampaktiviteter i regi av Norges Håndballforbund, for begge kjønn og i alle aldersklasser - med unntak av REMA 1000-ligaen, 1. divisjon og 2. divisjon, som sorterer under det nasjonale tilbudet.

Info reisende lag
Noen av våre lag har planlagt reise til ulike destinasjoner for å spille seriekamper. Junkeren anbefaler på det sterkeste at våre lag ikke reiser utenbys der man er avhengig av kollektivtransport og/eller overnatting på skoler eller barnehage.

Må avlyse besøk fra FIFA
Junkeren og klubbens fotballtrenere skulle etter planen få besøk fra Gabriel Calderon Pellegrino fra Argentina. Gabriel bor i Spania og jobber i akademiet til La Liga klubben Real Betis og FIFA. Han skulle holde trenerkurs med teori og praksis for klubbens trenere. Da Gabriel bor i et utsatt område er det eneste fornuftige å avlyse. Vi vil se på muligheten for å invitere han til Bodø ved en senere anledning, forhåpentligvis i løpet av året.

Årsmøte fotball avlyses
Tidligere var håndball nødt til å avlyse årsmøte, nå anbefales det også at årsmøte for fotball avlyses. Det vil derfor ikke bli gjennomført egne årsmøter for gruppene, men årsmøte til hovedklubben går i utgangspunktet som planlagt 31. mars. De som hadde planer om å stille på årsmøte for gruppene kan møte i årsmøte til hovedklubben.

Damelagets neste kamp for tomme tribuner
21. mars spiller Junkeren sin nest siste hjemmekamp for sesongen mot Gjøvik HK. Kampen spilles uten tilskuere. Det er per nå ikke gjort noen vurdering av damelagets siste hjemmekamp mot Tromsø. Informasjon vedrørende denne kampen kommer så snart vi vet mer.

Fører til store økonomiske utfordringer
I likhet med resten av idretten i Norge vil avlysninger føre til store økonomiske utfordringer. PowerOffice Cup alene gir en inntekt på nærmere 600.000 kroner, men som nå er borte. Økonomien i en slik turnering gir oss muligheten til utvikling. Vi har for eksempel planer om å tilby gratis klubbstyrte ekstratreninger for jenter og gutter i alderen 9-12 år. Dette vil vi ikke ha muligheten til å gjennomføre i år om vi ikke får gjennomført turneringen.

Treninger går som normalt – vis hensyn
Ordinære treninger går som normalt, men vi ber om at det tas hensyn og at personer som har vært i område med vedvarende smittetrykk eller har symptomer på smittsom sykdom i luftveiene ikke møter til trening eller kamp.