Stjernegalleriet fra nord herjer med Østlendingene

Fire av fire mulige poeng er igjen sikret — og østlendingene må hjem å trene

En siste tur til Østlandet for sesongen 2021/2022 er vel gjennomført, og tradisjon tro tar Junkeren-jentene med seg 4 av 4 mulig poeng hjem til nord.

En av lagets bærebjelker, Elise Linnestad Kelley, kan fortelle at helgens kamper bærer preg av at det er lenge siden laget har spilt kamp. Elise forklarer at det blir en del tekniske feil og smårusk, men at laget tiltross for det står sterkt i forsvar og slår på bryteren når det trengs.

På lørdag var Junkeren-jentene klare i Skjeberghallen, hvor Tveter ventet på andre banehalvdel. Etter en svingende førsteomgang går lagene i garderoben med stillingen 14-18. Andre omgang blåses i gang, og Junkeren punkterer spenningen! Kampen blåses av, og Junkeren sikrer seg to nye poeng med stillingen 26-36.

Hovedtrener, Lovis Tönnies, forteller at laget har kontroll, men slipper Tveter unødvendig inn i kampen. Lovis forklarer videre at laget i større grad finner tilbake til sitt spill utover i kampen, og kontrollerer dette inn til seier.

— Det blir en kamp hvor vi tar kontroll, og til slutt løper dem i senk. Vi har noen tekniske feil, men klarer å rette opp underveis. Alle jentene får spille, og ender med en solid seier, forteller lagets kaptein og toppscorer Guri Fjellstad Nikolaisen.

Follo HK ventet søndagsformiddag, som også er det eneste laget som har stjålet poeng fra Junkeren-jentene denne sesongen. Førsteomgang ender 14-10, og stemningen var «til å ta å føle på». I andreomgang setter vinnerskallene fra nord i gang, og fjerner all tvil! Vi gruser Follo med stillingen 21-31, og forlater Langhushallen to poeng rikere.

Lovis kan forklare at laget sliter litt med Follo´s offensive forsvar i førsteomgang. Hovedtrener kan gledelig meddele at etter noen justeringer løfter laget seg voldsomt. Lovis forteller at laget vinner den psykologiske kampen, hvor alle bidrar - og dermed løftet også spillet seg.

—  En spennende kamp hvor vi ligger under med fire mål til pause. Vi viser en enorm disiplin og følger kamp planen til punkt å prikke. Vi får virkelig vist hva som bor i oss i denne kampen, forklarer Guri.

Elise deler kapteinens tanker, og forklarer;

— I andreomgang står vi sammen som lag og holder høyt nivå i både angrep og forsvar. Vi får spilt løpehåndballen som vi er best på, og løper dem tilslutt i senk!

Stjernegalleriet har herjet med østlendingene denne sesongen, og Junkeren-jentene kan se seg ubeseiret på bortebane så langt i sesongen. Vi skriver nordnorsk sportshistorie! Skal jentene være å se i 1. divisjon neste sesong? Det er fristende å gjøre seg noen tanker om opprykk, og Junkeren-jentene går inn i en viktig kamp periode.

I neste runde setter jentene kursen mot Stangneshallen, hvor Harstad venter på andre banehalvdel søndag 3. april.