Hva gjør jeg ved fotballskade?

Her får du informasjon om hvordan du skal forholde deg ved fotballskader

 

Bilde

Skader er en del av fotballhverdagen, men det er mye klubben kan gjøre for å forebygge skader og hjelpe spillerne på best og raskest mulig måte når en skade er oppstått.

IK Junkeren skal informere om NFFs råd for skadeforebygging og forsikringsordninger. NFFs utvidete individuelle forsikring skal være kjent for foreldre og spillere. Alle lag skal ha tilgang til førstehjelpsskrin på trening og kamp.

Et strukturert oppvarmingsprogram bør være en del av enhver treningsøkt og kamp. Dette reduserer skaderisikoen med opptil 50 %. Et variert oppvarmingsprogram, med styrke, spenst og balanse, kan ikke bare redusere skaderisikoen, men også forbedre utøverens fysiske prestasjon.

Oppvarming med øvelser for skadeforebygging
Oppvarming kan bli nedprioritert i en hektisk treningshverdag med knapp banetid og ivrige spillere. NFF anbefaler oppvarmingsprogrammet Spilleklar som er utarbeidet av Senter for idrettsskadeforskning som fast basis før alle aktiviteter. http://skadefri.no/ og Treningsøkta.no har en rekke øvelser i kategorien «Sjef over ballen» som egner seg godt som oppvarmingsøvelser.

Gjennom Fotballforsikringen har alle fotballspillere tilgang til Idrettens Skadetelefonen.Ved skade skal du ringe Idrettens Skadetelefon

987 02 033

Bilde


Idrettens Skadetelefon er en del av Idrettens Helsesenter

Skadetelefonen gir deg et godt behandlingstilbud i et kvalitetssikret behandlernettverk.


Fotballforsikringen gir deg tilgang til:

  • Helsepersonell med spesialkompetanse på fotball- og idrettsmedisin
  • Bestilling av utredning og behandling
  • Tilgjengelighet og oppfølging
  • Utredning innen 24 timer (MR-undersøkelse)
     

Skadetelefonen er åpen alle dager mellom kl.09.00 og 21.00